Yazılım Geliştirme Uzmanı & E-Ticaret Danışmanı
Asp , Excel , VBA , E-Ticaret , Mobil , Desktop, Web Uygulamaları
Tel : 0 534 797 31 21 , Mail : baranseren@gmail.com

Baran SEREN Kimdir ? 6.7.2011 00:45:11

Merhabalar , adım "Baran SEREN" ,  bu sayfada mesleki anlamda kendimi anlatmaya size tanıtmaya çalışacağım.

Çalışma ve Eğitim Hayatım , Eğitimlerimin bir kısmını Microsoft Türkiye´den ve Bilge Adam Eğitim Kurumları´ndan aldım. TürkTicaret.Net´de Windows sunucuları (200 sunucu) yöneticisi , telefonla teknik destek ve programcı olarak çalıştım. Bsd Otomotiv´de Online satış , e-ticaret , depo yönetimi ve raporlamalar konusunda çalıştım. Örükçülüoğlu Yedek Parça´da Eticaret ve Sıfırdan muhasebe sistemini (Resmi Muhasebeye Uygun) şekilde kurdum E-Ticaret , Sanal Pazarlar , B2C ve B2B alanlarında satış yapılması için alt yapı kurulumlarını yaptım. Doğuş İnşaat´ta raporlama teknikeri olarak imalat raporlamaları ve planlamarı üzerine çalıştım. Erg inşaat ´ta Ankara Niğde Otoyolunda Raporlama ve imalat takibi hususunda Teknik Ofis mühendisi olarak devamında Ankara İzmir Yüksek Hızlı Tren projesi bünyesinde Planlama (İnşaat) Mühendisi olarak çalıştım. Emay Uluslararası Mühendislik A.Ş şirketinde Ulaştırma Bakanlığına bağlı olarak Strateji Geliştirme Başkanlığı bünyesinde Planlama Mühendisi olarak görev aldım. Şu an ise Doğuş İnşaat bünyesinde Ankara Kayseri YHT projesinde planlama mühendisi olarak çalışmaya devam etmekteyim.

Uzun zamandan beri İş zekası çözümleri üretmekteyim. Bu çözümleri üretebilmem için ileri düzey excel bilgisine sahibim , makro programlama diye tabir ettiğimiz excel in arkaplanında programlar yazarak işleri ve görevleri programlar ve kısa zamanda mükkerrer işlerin yapılmasını engellerim. İş verenlerimizin zamanlarının değerli olduğu ve bu zaman kısıtının maksimum seviyede olduğu şirketlerde özel raporlama çözümleri ile özet tablolar oluşturup bunları düzenli ve zamanlı olarak gönderecek sistemler tasarlarım.

Barkod , Sayım ve Erp Muhasebe sistemleri ile ilgili çözümler geliştiririm. Logo Go ve Tiger ürünleri için ileri düzeyde kullanıcı eğitimleri ve raporlamaları yapabilirim. Entegre sistemlerle ERP ürününe bağlı veya bağımsız olarak sayım sistemleri tasarlayabilirim. Tasarladığım sistemlerde kendi yazdığım programları kullanırım. Barkod yazıcılar için ERP den direkt veri alacak veya dış kaynaklardan veri alabilecek şekilde barkodlama işlemlerini yapabilirim. Excel ile sayım için geliştirmiş olduğum kendi uygulamam ile canlı sayım (satış ve satınalma devam ederken) yaptırabilirim.  El terminalleri için WinCE kullanan el terminallerine program yazarak sayım ve diğer işlemleri yaptırabilirim. Barkod yazdırma ve El terminalleri alış satışını yapabilirim.

Excel Makro Programları , istenen makro projelerini yapıp tasarlayabilirim. Talep edilmesi durumunda şirketlere ve kişilere ileri excel eğitimleri verebilirim. Resimli fiyat listeleri , Stok analizlerine göre sipariş listesi oluşturucuları , cari hesap takip uygulamaları yapabilirim.

Eticaret N11 , Hepsi Burada , Sahibinden ve Sanal Pazar yerleri ve Bayi Ağı Sistemleri , 15 yıllık E-Ticaret tecrübem bulunmaktadır. Bu tecrübem sırasında B2B , B2C , Bayi ağları kurulumu ve Sanal pazar yerleri için çözümler üretebilirim. Pasif gelir olarak tabir ettiğimiz E-Ticaret gelirleri sayesinde 24 saat açık olan bir dükkan sahibi olmanızı sağlayabilirim. N11 en iyi çözüm ortakları eğitimlerine katılarak ilgili işlerde kendimi geliştirdim. Sanal pos kurulumlarını tüm bankalar için geliştirebilirim.

Web Tasarım ve Programlama , programlama dili olarak Microsoft Asp dilini kullanırım. Gelişmiş uygulamalar E-Ticaret sistemleri sepet ve sipariş uygulamaları geliştirebilirim. Kurumsal ve kişisel web siteleri yapabilirim. Domain ve Hosting satışı yapabilirim.

Veritabanı Oluşturma ve Kullanımı , Veritabanı olarak Microsoft SQL Server ve MySQL kullanırım. Transact SQL sorgulama dilinde uzman düzeyde sorgulamalar yapabilirim. Logo veritabanın tamamına hakim olarak tüm istenen ek raporları geliştirebilirim.

Masaüstü Programlama , müşteri taleplerine göre istenen masa üstü programlarını yazabilirim. Programlama Dili olarak Visual Basic .NET kullanırım. Sms gönderim sistemleri , okullar için öğrenci takip uygulamaları geliştirebilirim. Raporlamaları zamanlı gönderilmesi için veritabanlı veya veritabansız olarak otomotik rapor gönderimleri uygulamaları tasarlayabilirim.

Mobil Programlama , Apple ios geliştiricisiyim. Iphone ve Ipad için uygulamalar geliştirebilirim. Planlama olarak android programlama konusunda çalışmaktayım.

Donanımsal olarak Ağ Network kurulumu , Ağ genişleticileri planlaması , Sunucu/Server kurulumlarını , SQL kurulumlarını yapabilirim , Şirket içi ses kayıt sistemleri kurabilirim , Yazılımsal yedekleme ve Yedekleme Cihazları ( Kaset Yedekleme ) cihazları kullanabilirim. Bilgisayar alım satımı ve tamiri yapabilirim. Network / Kamera ve Güvenlik alarmları kurulumlarını yapabilirim. Güvenlik duvarı kurulumlarını yapabilirim. Arduino kullarak devre ve robot tasarımları yapabilirim.

Yazılım satışı olarak , Logo muhasebe programları , Microsoft windows ve Ofis , Antivirüs programları satışlarını gerçekleştirebilirim.

İngilizce , ingilizce dil seviyem B2 tabir edilen Pre-intermate dir okuduğumu rahatlıkla anlayabilir , şirket ve iş yerinin gerektirdiği mail ve araştırmaları yapabilirim. A1 ve A2 düzey ingilizce eğitimleri verebilirim.

Matematik , almış olduğum mühendislik eğitimi sayesinde ileri matematik işlemlerini yapabildiğim gibi ilk ve orta öğretim düzeyinde matematik dersi verebilirim.

Bakım anlaşmaları ile firmalara dışardan destek verebilir , fatura kesebilirim.


Hakkımda Sayfası Güncellenerek Eklenecektir.

İleri excel eğitimi
Barkod sistemi
Sayım sistemi
E-ticaret Sistemleri
Raporlama Sistemleri
Yedekleme sistemleri
Bakım Anlaşması
VBA Makro Eğitimleri
Matematik Özel Dersi
N11 Satış Sistemi
Web tasarım
Kartvizit ve kurumsal kimlik
Öğrenci kartı tasarımı
Bayi ağı sistemleri
Android programlama
İos programlama
Masaüstü Programlama
Sms Gönderim Sistemleri
Güvenlik Kamera sistemleri
Network Kurulumu
Kamera Kurulumu
Güvenlik Alarm Sistemleri
Yöresel ürün satışı
B2B ve B2C sistemleri
Server kurulum ve lisanslama
Microsoft lisans satışı office excel
Antivirüs Satışı
Barkod yazıcı ve termal kağıt
Bilgisayar satışı ve toplama
Ağ genişletici ürünleri
Okul veli bilgi sistemleri
Elektronik parça arduino programlama
Görev zamanlama programları
Firewall güvenlik duvarı sistemleri
İkinci El Bilgisayar Alış - Satış
Muhasebe Programı satış ve teknik destek
El terminali satışı ve Programlaması
E-Fatura Sistemi Kuruluş ve Satışı
Domain ve Hosting Satışı Takip Hizmeti
Seo ve Sosyal Medya Danışmanlığı
Sanalpos Kurulum ve Lisanslama işlemleri
Tecdoc Etka Epc Kurulumları ve Bayiliği
Fiyat Listesi Oluşturma Programı
Malzeme Sipariş Takip Programı
Logo Görsel eğitim seti
Cari Hesap Takip Programı
Logo Düzenli Stok Gönderme Uygulaması